top of page

CONTACT

 

Voor vrijblijvende informatie of reserveren kunt u contact opnemen met:

 

Saskia Oostra

Etersheim 10,

1474 MT Oosthuizen

 

Telefoon:

06-13996973

Email:

s.oostra.etersheim@gmail.com

 

Privacyverklaring

BESCHIKBAARHEIDSKALENDER

 

Indien er in de beschikbaarheidskalender geen kamer getoond wordt bij het selecteren van het aantal personen, is de kamer reeds bezet voor de gekozen data.

OMGEVING

 

Etersheim is een eeuwenoud gehucht, gelegen aan het Markermeer, tussen Hoorn en Edam-Volendam in. Werelderfgoedpolder de Beemster is dichtbij. Amsterdam en openluchtmusea Zuiderzeemuseum en Zaanse Schans zijn ongeveer 30 minuten rijden met de auto.

 

Het kerkje ligt slechts tientallen meters van de populaire Zuiderzee-route. Behalve aan deze doorlopende route om het IJsselmeer, ligt het ook in het centrum van verschillende kleinere wandel- en fietsroutes door beschermd weidevogelgebied, buitendijks land, en door schattige oude dorpjes. Een bijzondere wandeling is het Dik Trompad dat ook geschikt is voor kinderen en genoemd is naar de boeken van C. Joh. Kieviet, die woonde en lesgaf in het oude schooltje van Etersheim. Ook de Pontjesroute is erg leuk, waarbij sloten met trekpontjes overgestoken worden.

 

In de omgeving kan verder gevaren worden met fluisterboten en gezeild op het Markermeer. De dijk wordt momenteel verzwaard met het oog op de toekomst, het Markermeer is bij Schardam en Warder nog bereikbaar. De kerk kijkt uit op de gerestaureerde Etersheimer Braakmolen; een poldermolen waar een bezoekerscentrum met gezellig koffiehuis is ingericht. Ook het grotere dorp Oosthuizen ligt dichtbij, met supermarkt, bakker, snackbar en cafe. Per fiets is de voormalige VOC-stad Hoorn goed bereikbaar, evenals het pittoreske Edam en toeristische trekpleister Volendam.

EVEN VOORSTELLEN

 

Mijn naam is Saskia en ik woon sinds 2002 met mijn kinderen in het mooie kerkje. Mijn vier volwassen kinderen (22-36 jaar) komen regelmatig terug naar huis, en helpen soms mee in de B&B. We vormen een actieve familie, die geniet van deze locatie. Er wordt veel gewandeld, gezwommen en gewindsurfd op het Markermeer. We houden van koken, timmeren, tekenen, spelletjes en kamperen.

 

Daarnaast zijn we grote muziekliefhebbers en de woonzaal heeft schitterende accoustiek. Er staan dan ook een piano, klavecimbel en violen. Wees niet bang, in de gastenkamers hoort u er vrijwel niets van.

 

We klussen al jaren aan het kerkje om het voormalige slecht bewoonbare pand meer en meer in een heerlijke woning om te toveren. We wilden deze speciale plek graag delen, dus zijn we in 2012 een bed & breakfast begonnen, waar we veel plezier aan beleven.

bottom of page